Csehország, Brno, Szent Péter és Pál katedrális, SzG3

Csehország Brno

Ott-tartózkodás ideje: 2021. júl. 09.  - 2021. júl. 10. (1 nap)

0 hozzászólás I 248 látogató olvasta. Rögzítve: 2021. júl. 19. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szkeva1956 Beszámolója

Cimkék: csehország brno 

Brno leglényegesebb műemléke az a templom. A Petrov dombon található és e miatt gyakorlatilag az egész városból látható, tehát egy jó tájékozódási pont. Mi a vasútállomás felől a szálloda felé menet néztük meg, szó szerint útba esett. Több felől is meg lehet közelíteni, mi a Kapucinusok temploma felől. A templom egyetlen hátránya, hogy egy kis helyen helyezkedik el, így elég nehéz távlati képeket készíteni róla. Ezt csak a városból vagy a Spilberkről lehetséges.

A katedrális helyén már a XII. századba is áll már egy román kori kápolna. Folyamatosan építették, alakították át egészen a XIX. század végéig, ekkor nyerte el mai neogótikus küllemét. A harang toronyba is fel lehet menni, ennek bejárata kívül található a torony alatt. Itt lehet lemenni a kriptákba is.

A templom körül nagyon sok várfal, kert, pavilon található. Az É-i torony mellett van egy kapu ahol egy csigalépcsőn le lehet menni egy Dvorek pod Petrovem nevű helyre (talán udvar a Petrovon-ra lehet fordítani), itt egy vendéglő van meg egy kis kert kúttal. A várfal alatt egy építészeti kiállítás van, ingyenes. Innen is sok felé lehet tovább menni, javaslom a D-i várfalak mentén lévő kertek megtekintését. Mi a szálloda felé mentünk tovább.
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina