Országos kéktúra 35. nap

Magyarország Zirc

Ott-tartózkodás ideje: 2019. júl. 18.  - 2019. júl. 18. (1 nap)

0 hozzászólás I 76 látogató olvasta. Rögzítve: 2020. márc. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Közeledik az utolsó nap a túrámban, már csak a Bakonyban van 100 km és kész az OKT. Ma Városlődig vonatoztam Bp-ről. Boltban még bevásároltam és indulhatott a mai kéktúrám.

Kényelmes aszfalttal indult a túra, de hamarosan földúton találtam magam. Ráadásul egy elég keskeny részen, mert a legelő elvolt kerítve és közvetlenül mellette vitt a kéktúra. A tehenekkel is összefutottam. Csak később vettem észre, hogy ők utánam indultak, nem tudom miben reménykedtek (voltak vagy 1-200-n). Egy kerítés viszont megfogta őket, csak néztek utánam. Egy részen bementem a legelőre, mert már untam a szűk helyet, volt ahol tolni kellett emiatt. Jobban is tudtam haladni ezek után, mondjuk nem sokáig tartott örömöm. Annyira benőtte az utat a gaz, főleg a csalán, hogy rövidnadrágban ez külön élvezet volt. Később aztán földút, kavicsos és aszfalt váltogatta egymást. Jól haladtam, még a Kőris-hegyre is egészen gyorsan feljutottam. Szerencsére nem voltak vészes emelkedők. Itt a kilátóba is felmentem a kilátás kedvéért. Jöhetett a lejtmenet, pár métert toltam, mert meredeken indult, aztán felültem. Amit majdnem meg is bántam, mert még mindig durván lejtett és elég köves is volt. Egy helyen kicsit be is gyorsultam, már láttam magam érkezni az első fának, de szerencsésen megúsztam. Innen már békésebben haladtam volna, ha újra nem futok bele egy csalán tengerbe. Szerintem ma letudtam az éves csaláncsípés adagomat. Persze a pecséteket is gyűjtöttem szorgalmasan, mindenhol egészen jól megtalálható volt. Mióta lecserélték az újakra, mindenhol jól megtalálható. Magáról a kék jelzésről ez nem mondható el, mert itt a végén volt egy félreértelmezhető jelzés. Ennek megfelelően, félre is értelmeztem, így rádobtam vagy 5-6km a túrámra. Eljutottam Zircre mai végállomásomra. Benne volt esetleg tovább is megyek, de plusz kilométerek és a közelgő felhők miatt inkább mára ennyi.

Vonatig volt bőven idő, addig az eső is megérkezett. Irány vissza Pestre.


Mai túrám 41 km volt, teljes tekerésem viszont 67 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 94,7 %-t (1069 km), a teljes kéktúrából 87,8 %-t (2227,9 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
somló Somlói borvarázs
 ?A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.? ?...
mór Borozzunk Móron!
Ha MÓR, akkor BOR! Ha október, akkor Móri Bornapok! Nem is lehet ez másképp, mint sok éve már. Az...

Magyar  Română  Slovenčina