Két nap Fehéroroszországban

Fehéroroszország Minsk

Ott-tartózkodás ideje: 2015. máj. 03.  - 2015. máj. 04. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 227 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. feb. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kittiutazo Beszámolója
Az oroszországi és baltikumi kirándulásunk közepén ellátogattunk Fehéroroszországba is, és mivel kevés beszámoló van errő az országról, az élményeinket megosztom azzal, aki esetleg kíváncsi rá.

A turista vízum jelenleg 60 euróba kerül, ehhez szükséges egy konfirmációs levél egy hoteltől, mi egy háromcsillagos szállodában szálltuk meg, aminek az ára egy éjszakára elég borsos volt, de ingyen kiállították a lepecsételt levelet. Ezen kívül a vízumhoz el kellett vinnünk a busz vagy vonatjegyet, hogy igazoljuk, tényleg elhagyjuk az országot az adott időpontban.

Mi Vilniusból mentünk Minszkbe, a vonatút mindössze 3 órán át tart, és 16 euróba kerül. Sajnos nem lehet interneten megvenni a vonatjegyet, csakis a vilniusi vagy a minszki állomáson van erre lehetősége. Helyjegy kötelező, és mivel rendkívül rövidek a vonatok, könnyen megtelnek, főleg hétvégén és ünnepnapokon.
Az országot ezen kívül meg lehet közelíteni busszal is Rigából (Ecolines busztársaság) vagy akár Oroszország és Lengyelország felől is.

Minks nagyon sok nyomát viseli még ma is a Szovjetuniónak, tele van kommunista szobrokkal, vörös csillagokkal és még egy második világháborús tankot is találhatunk az egyik téren. Az ember úgy érezheti, mintha időutazást tett volna.

Mindemellett a város próbál modernizálódni is, a Függetlenség terén egy nagy földalatti bevásárló központ nyilt, illetve rendkívül szép a folyóparton található park is és tényleg tiszta a város.

Az emberek nagy része sajnos csak oroszul beszél, ritkán találni csak valakit, akivel lehet angolul is kommunikálni.

A város legfontosabb látnivalói a Függetlenség tere, A Szent Szűz Mária templom, a Győzelem tere és a Svislach folyó partja.

Blog:
https://100orszag.blog.hu/2019/01/31/feheroroszorszag_nem_igaz_hogy_megkozelithetetlen
https://100orszag.blog.hu/2019/02/03/feheroroszorszag_galeria
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina