***???...

Magyarország Sáregres Rétimajor ***

Ott-tartózkodás ideje: 2009. jún. 12.  - 2009. jún. 15. (3 nap)

0 hozzászólás I 1 589 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. jún. 22. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Nixe Beszámolója

Cimkék: Rétimajor  Sáregres 

Rétimajor *** értékelése
Nixe értékelése:

2.6

Az értékelések összesen:

3.7

Eddig 2 utazó értékelte.

Eddig nem is tudatosult bennem ez a három csillag...
Dunaújváros környékén kerestem szállást, és a kezdeti lehangoló kínálat áttekintése után leletem rá erre a gyöngyszemnek látszó vízparti szálláshelyre, mint utólag kiderült, érdemes lett volna kicsit tovább kutakodni.
A környezet valóban szép, halastavak végtelennek tűnő láncolata, madarak, nádasok, fák. Sajnos a kiszolgálás mellett ez az egyetlen pozitívum, amiről beszámolhatok.
A szobánk igen apró volt, éppen elfért benne a franciaágy, egy ruhásszekrény és egy TV szekrény, hűtővel kombinálva, kicsi fürdőszoba. A hely szűkösségét, és a gagyi bútorzatot némileg ellensúlyozhatta volna a pedáns tisztaság, számomra igazából ez a fontos, de ez úgy tűnik nem fért bele a 12.000 Ft/éjszakás szobaárba. Poros bútorok és lámpák, koszos, szöszös szőnyeg és padló, vízköves vizesblokkok. Így a szállás elfoglalása után egy kis komfortfokozó takarítás következett. A telefonom tokja egyik nap beesett az éjjeli szekrény-szerűség mögé, és el kellett húznunk az ágyat, hogy hozzáférjek. Odabent már egy külön kis univerzum volt kialakulóban, vad portigrisekkel, használt papírzsebkendő hegyekkel, és óvszer csomagolásokkal. Bár ne láttam volna. A klíma hűtőrácsaival is ez volt a helyzet, szerencsére nem volt rá szükség, csak ruhateregetésre használtuk.
A szobák a tetőtérben találhatók, ahová meredek lépcsősor vezet, ittas állapotban nem ajánlom. A padláson állandó lakók vannak, veréb és galamb kolóniák. Aki esetleg nem tudná, ezek az állatok napkeltétől napnyugtáig megszakítás nélkül rikácsolnak, búgnak, turbékolnak és verdesnek szárnyaikkal, a nyitott ablakon át port, ürüléket és tollakat belegyezve. De éjszaka a vízparti madarak megnyugtató énekét is hallani lehet.
A Halászcsárdában csak egyszer vacsoráztunk, finom volt, az árakat elrugaszkodottnak találtuk, tekintve, hogy saját termelésű halból készült fogásokat kínálnak. Legolcsóbb halétel kb. 1.200 Ft, legolcsóbb köret!!! 450 Ft! Ezt felülmúlta a 400 Ft/dl áron kínált ház bora, ami egy enyhén kecske illatú házibor volt. A szobaár magában foglalta a reggelit is, ez felvágottakból, fiss zöldségekből, rántottából, és kávéból, vagy filtercímkével együtt áztatott teából állt. Utóbbit leszámítva bőséges és finom volt, főleg a fűszeres mangalica? kolbász.
Rétimajorban van egy wellnes központ is, ellenáramú medencével, jacuzzival és szaunákkal. Itt jogos a három csillag, de a zuhanyzó nyálkás padozata és a szaunában felejtett üres üdítős palackok megkeserítették az élményt, az irreális szaunahasználati díjat nem is részletezném.
Rétimajorról az volt a benyomásom, hogy "kihívásokkal küzdenek", mintha hiányozna a női kéz, a részletekre való figyelmesség. Sokkal többet vártam a honlap információ alapján, nem leszek visszatérő vendég.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
somló Somlói borvarázs
 ?A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.? ?...
mór Borozzunk Móron!
Ha MÓR, akkor BOR! Ha október, akkor Móri Bornapok! Nem is lehet ez másképp, mint sok éve már. Az...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina