Teljesült egy régi vágyam

Horvátország Plitvice National Park

Ott-tartózkodás ideje: 2009. ápr. 11.  - 2009. ápr. 13. (2 nap)

5 hozzászólás I 5 176 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. ápr. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: hajókázás  plitviceitavak  vízesések 

Már sok-sok éve vágytam arra, hogy a gyönyörű képekről megismert Plitvicén barangoljak, nézzem a természet ezen csodáját, s most húsvétkor beteljesült ez a vágyam. Sajnos csak egy kis körutat tudtunk tenni, mivel már hazafele jövet ejtettük útba a Plitvicei Nemzeti Parkot.
Így is nagy élmény volt számunkra az egész, s ha lehet visszamegyünk még egyszer, s akkor a többi pallón is végigsétálunk, s a most nem látott vízeséseket is megnézzük, s talán egy nyári, vagy egy őszi napon. Most tavasszal még csak rügyeztek a fák, jól át lehetett látni a tájat. Fentről egy kis villanyautóval vittek minket a kanyargós utakon a tavakig, majd gyalogosan szép, tiszta vizű tavakon vezetett át az utunk a pallókon, vízesések mellett haladtunk, sok lépcsőn kaptattunk fel, aztán ereszkedtünk le a tó szintjére. Mondanom sem kell, hogy isteni friss levegőt szívtunk eközben. Azt hiszem egész nap elsétálgattunk volna, hisz látnivaló az bőségesen volt. Igaz turista is akadt, s a korlát nélküli járatokon vigyázni kellett a szembejövő forgalomra is. Bizony volt már aki a vízzel is megismerkedett, mesélte az idegenvezetőnk. S jöttek itt még babakocsival is, voltak idősebbek is, fiatalok is csoportosan, mindenféle nyelven beszéltek, egy nemzetközi találkahely volt ez a csodálatos tóvidék, ez a mesés táj. Az időjárás is kegyeibe fogadott minket, nem volt hideg, nem esett az eső jó két órán keresztül nyugodtan tudtunk nézelődni, fotózni, filmezni. A kis hajóval átringatóztunk a túlsó partra, s megkezdtük a felemelkedést a parkolóban várakozó buszunkhoz. Itt aztán egy kis idő múlva elkezdett szemerkélni az eső, s mire felértünk, már jól esett! De hát akkor kell kirándulni, amikor jól esik ugye? Azért még volt annyi időnk, hogy megkóstoljuk a finom túrós-meggyes rétest, s kellemesen elfáradva beültünk buszunkba, s egy szép élménnyel gazdagodva indultunk Budapest felé.
Nekünk a Plitvicén tett kirándulás egy nagyon kellemes emlék marad, sok szép fotó és film őrzi az ott látottakat.
Feltöltve: 2009. ápr. 28.
Értékeld az élménybeszámolót!
6.6 (9 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Szneki - 2009.05.09. 22:16

Nagyon szép ez a hely, a videó is szuper,tetszik,remélem én is eljutok ide egyszer!

Annika - 2009.04.30. 08:10

Nagyon szép hely lehet. Én is szerettem volna oda eljutni!!

futestechnika - 2009.04.29. 21:11

Várjuk, azt hiszem többek nevében mondhatom az élményeket:) Jó utat, sok szép és küönleges látnivalót!

iadanyne - 2009.04.29. 20:50

Köszi-köszi, a jövő héten beszámolok a debreceni élményeinkről. Holnap reggel Pozsony, Prága, Karlovy Vary, Bécs az irány.

futestechnika - 2009.04.28. 21:27

Szia Ica,Megint jó, mint mindig a beszámolód. Azért az Aranybikát megírhatnád, jó lenne tudni, miért nem megyek oda:)))


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina