Szubjektív

Magyarország Monor Nyerges Hotel

Ott-tartózkodás ideje: 2008. jún. 28.  - 2008. jún. 30. (2 nap)

0 hozzászólás I 1 285 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. ápr. 19. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Nixe Beszámolója
Nyerges Hotel értékelése
Nixe értékelése:

3.2

Az értékelések összesen:

3.9

Eddig 3 utazó értékelte.

A Veranda magazinban figyelt fel párom a hotel hirdetésére. Először visszatartottak az árak, és a csillagok, nem szeretem a puccos helyeket, de végül, látva a meggyőző honlapot, foglaltam szobát egy előnyösnek tűnő akciós hétvégére, meglepetés gyanánt.
Szombat este érkeztünk meg, a különteremben éppen osztálytalálkozót tartottak, így kicsit várnunk kellett a bejelentkezéssel. Teljes ellátást kértünk a következő napra, amit a foglaláskor jeleztem is, viszont külön fel kellett hívnom rá a recepciós figyelmét, a készséges bőröndcipelés azonban ezt teljes mértékben kompenzálta.
A szobánk nagyon szűkös volt, amin az ablakot keretező súlyos drapériák csak rontottak. Azt gondoltam/reméltem, a nádtető alatt hűvös van, de tévedtem. Már beköszöntött a nyár, és a hirtelen jött zivatarnak köszönhetően, a szobában valami egészen speciális, trópusi mikroklíma alakult ki, a nádtető egészen lassan száradt, állandó szinten tartva a páratartalmat, és érdekes, édeskés illatot árasztott. Mindez télen kifejezetten kellemes lehet. A szoba legkevésbé tetsző részlete az aro-s (Metro áruház márkaterméke) ajándék cukorka és folyékony szappan volt. Három csillagnál szerintem ez ciki. A tisztaságra és a karbantartásra nem lehetett panaszunk.
A reggeli minőségben, és mennyiségben is megfelelő volt, és plusz pont, hogy a svédasztalon valódi főzött kávét kínáltak. Az ebéddel sajnos megjártuk, mivel nem tudtunk a vasárnapi családi akcióról, ami annyit tett, hogy kb. 3000 Ft-ért a betérő vendégek korlátlanul ehetnek ihatnak a svédasztalról. Mi jóhiszeműen beálltunk a sorba, és kiszolgáltuk magunkat, senki sem szólt hozzánk. Megköszöntük az ebédet és elindultunk a szobánkba, a galérián tartottunk, amikor a pincér utánunk kiabált, hogy megtudakolja, melyik szobában vagyunk. Rendkívül kínosnak éreztem. 3/4 óráig ott ültünk, és levegőnek voltunk nézve. ??? A vacsora hasonlóan hangulatosra sikerült. Vasárnap este lévén kettecskén üldögéltünk az étteremben. A pincér felvette a rendelésünket, választhattuk a konyhafőnök ajánlatát, vagy bármit az étlapról, és hozzátette, hogy az esetleges különbözetet majd a számlához írják. Igen, úgy tűnik, nagy baklövést követtünk el az ebéddel. Ezt azért háborított fel, mert a szobához járó reggeli mellé, fejenként ötezerért kértünk teljes ellátást, amiben az italok, néhány kávé és ásványvíz, nem foglaltattak benne. Értem, hogy a családi ad libitum ebédnek fix ára van, de nem lehetne egy parányi nagyvonalúságot gyakorolni? A gesztust hiányolom, mint VENDÉG, csupa nagybetűvel, ahogyan a honlapjukon is szerepel. Sajnos emiatt szó szerint keserű szájízzel gondolok arra a hétvégére, amit a Nyerges Hotelben töltöttünk.
Az épület egyébként nagyon szép, szeretem ezt a stílust, közel áll hozzám. Az istállót csak kívülről néztük meg, de a külső karámokban csak beteg, idős, vagy sérült lovak voltak, nem derült ki, nem érdeklődtünk, miért. A kerti tó is tetszett, a területüket agresszívan védő hattyúk kevésbé, de őket egyébként sem kedvelem. A hotel közvetlen környéke nem nyűgözött le. Ligetes kertre számítottam, mivel erdő övezi, de csupán parkoló, karámok és gyakorló pálya található mellette, plusz a kertitó, ami önmagában nem nyújt "természet élményt". A repülőtér közelsége pedig kifejezetten illúzióromboló, legalább óránként dübörögtek a fejünk felett az utaszállító gépek.
A belső kialakítás ízléses, nagyon kicsit paraszti giccsbe hajlik. A lépcsőházban lévő, hatalmasra púpozott dunnás ágyat csak ajánlani tudom, egy étkezés utáni rövid pihenő erejéig. Némileg csalódás volt az étterem, ami a fényképekhez képest sötétnek, és szűkösnek tűnt.
A kedvencem a termál rész, és a medence volt. Emiatt töltenék itt ismét egy csendes vasárnap estét. Rengeteg élő növény, szép mozaikborítású termálvizes medence élményelemekkel, és a külső medence is viszonylag nagy, szintén nagyon szép, és amennyire visszaemlékszem, a két medence közt üvegfal húzódik, amit nyáron részben ki is nyitnak. A jacuzzi vasárnap estére, a termálvíznek (is?)köszönhetően már nem volt túl bizalom gerjesztő, a szauna pedig a szállóvendégeknek is fizetős.

Az összbenyomás:
A honlapon leírtak alapján többet vártam a vendéglátás és a gasztronómiai élmények terén.
Nem ajánlanám vidéki hangulatra vágyóknak, inkább relaxálásra, kikapcsolódásra alkalmas hely.
Kicsit lehúzós.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
étterem Vegetáriánus ebéd egy steakhouse-ban
A KNRDY az Október 6. utcában az óriás steakek hazája ? most azonban a húsmentes vagy kímélő...
gasztronómia HelloHal - tiszai halbisztró Budapesten
 Amit a magyar konyha képes előállítani csirkéből vagy sertésből, az halból is elkészíthető.  ...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina